Veikkaus

kuvaus

Haaveita, jännitystä, harrastamista ja yhteisöllisyyttä

Veikkauksen liiketoimintaa voidaan hahmottaa neljän motiivitilan avulla: haave, jännitys, harrastaminen ja yhteisöllisyys. Myös yhtiön organisaatio on rakennettu näiden alueiden mukaan.

Haave-motiivitilan asiakkailla pelaaminen liittyy unelmointiin, haaveiluun ja elämänmuutoksen pohdiskeluun. Jännitys-motiivitilassa korostuu jännittämisen tunteen kokeminen. Jännitys on joko pää- tai tukiroolissa haettaessa piristystä arkeen

Harrastus-motiivilla Veikkauksen pelejä pelaavat ovat asiaan paneutuvia ja perehtyviä pelaajia, jotka seuraavat urheilua aktiivisesti. Pelaaminen on usein säännöllinen ajanviete ja harrastus, jossa hyödynnetään omaa tietämystä. Pelaamisella voidaan myös hakea lisäjännitystä urheilun seuraamiseen ja oman suosikin kannattamiseen.

Yhteisöllisessä pelaamisessa korostuvat vuorovaikutus ja osana yhteisöä oleminen Veikkauksella on neljä edunsaajasektoria.

Lähes jokainen suomalainen, pelaa tai ei, nauttii Veikkauksen tuotolla tuetuista asioista. Pelatut eurot eivät katoa ulkomaille, vaan Veikkauksen koko voitto palautuu suomalaisille - tieteelle, taiteelle, liikunnalle ja nuorisotyölle. Varoja liikkumiseen ja urheiluun

Kaikista valtion liikuntaan osoittamista varoista noin 99 % tulee veikkausvoittovaroista. Tukea saavat mm. liikuntajärjestöt, huippu-urheilu ja urheilutapahtumat ja liikunnan koulutuskeskukset. Hyvin näkyvästi liikunnan tuki konkretisoituu liikuntapaikkarakentamiseen, monien uima-, jää- ja urheiluhallien rakentamista on edistetty veikkausvoittovaroin.

Vuonna 2008 liikuntaa tuettiin veikkausvoittovaroin 104,1 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2009 Suomen Koripalloliitto sai veikkausvoittovaroja 640 000 euroa.

lisatiedot

Lisätietoja: Ville Peltoniemi 020 750 750 ville.peltoniemi(at)veikkaus.fi

kategoria

Urheilu ja sponsorointi

category